Strafzaak in Amersfoort

In Nederland zijn regels in de wet vastgelegd waar burgers zich aan dienen te houden. Wanneer deze regels niet worden nageleefd, pleegt de burger een strafbaar feit en volgt er een strafzaak. De officier van justitie zorgt er dan voor dat deze persoon voor de rechter verschijnt. Wordt u beschuldigd van het plegen van een strafbaar feit? Ons advocatenkantoor in Amersfoort verdedigt u graag in uw strafzaak.

Proces rondom een strafzaak

In een strafzaak wordt begonnen met het voorlezen van proces verbaal, waarin staat of het feit wettig en overtuigend is, of het feit strafbaar is en of de dader strafbaar is. Hierna worden de verschillende partijen gehoord: de advocaat van de verdachte en het Openbaar Ministerie. Bij kleine zaken volgt hierop direct de uitspraak. Bij zware zaken komt de strafzaak voor de meervoudige kamer, waar de zaak wordt behandeld door drie rechters.

Als de verdachte schuldig wordt bevonden, zal er een straf worden opgelegd. Deze straf kan bestaan uit een geldboete, een werkstraf of een gevangenisstraf. Een goede advocaat kan u dus een flinke geldboete of wellicht zelfs een gevangenisstraf schelen. Als u in aanraking bent gekomen met politie en justitie is het daarom altijd belangrijk om een deskundige, professionele strafrecht advocaat in de arm te nemen. In Amersfoort en omstreken staan we u graag bij.